T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Üreğil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

DEĞERLERİMİZE YOLCULUK

Projemiz 4'ü Türk , 1'i Azerbaycan'dan olmak üzere  5 ortak okul ile birlikte yürütülmektedir. Proje Kuruculuğunu Ankara/Mamak Üreğil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni  Ayşegül KALINÇ ve  Ankara/Keçiören Atatürk Anadolu İmam Hatip Lisesi Matematik Öğretmeni Kübra HEREDAĞ yapmaktadır. Projemiz 5 öğretmen ve 25 öğrenci ile yürütülmektedir.

 

Proje ortaklarımız:

Azerbaycan Sahmaxi rayon Texniki, Humanitar, Tebiat Temayullu Lisey öğretmeni Şebnem Mammadzada

Ordu/Atınordu Zuver Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Huriye AYDIN TİBİLLİ

Sivas/Zara Zara Anadolu İmam Hatip Lisesi Matematik Öğretmeni Hacer KURTİPEK

Ankara/Keçiören Atatürk Anadolu İmam Hatip Lisesi Matematik Öğretmeni Kübra HEREDAĞ

Ankara/Mamak Üreğil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni  Ayşegül KALINÇ 

 

 

 

Proje Amaçları: Çevresindeki bireylere  saygılı, iyiyle kötüyü ayırt edebilen, empati duygusu yüksek, adaletli, sözüne güvenilir, iyi birey olmanın önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Okullar akademik başarıyı kazandırdığı kadar öğrencilerimizin manevi dünyasına da ışık tutmalıdır. Bu sebeple, öğrencilerimize saygı, dürüstlük, adalet, hoşgörü, empati, güven, dostluk, barış, sorumluluk, nezaket gibi davranışları benimseterek davranış haline dönüştürmelerini sağlamalıyız. Böylelikle toplumsal sorumluluklarının farkında olan, kendini tanıyan bireyler yetiştirerek, güçlü ve  birbirine bağlı toplum yapısı oluşturulması sağlanacaktır.   Değerlerimizi kazandırmak ,içselleştirmek ve davranış haline dönüştürmek için teknolojiyi kullanmak öğrencilerimizin projeye isteği artırarak , teknoloji kullanma becerilerini geliştirecektir.  

Proje Hedefleri:   Öğrencilerimize değerlerimiz hakkında farkındalık oluşturmak, Öğrencilerimizin iletişim kurma becerilerini artırmak, Öğrencilerimizin çevresindeki farklılıklara duyarlı saygılı bireyler olmalarını sağlamak, Öğrencilerimizin ortak amaçlar doğrultusunda birlikte çalışmalarını sağlamak, Öğrencilerimizin karşındaki bireylerin duygularını anlayabilen empati duyguları gelişmiş bireyler olmalarını sağlamak, Öğrencilerimizin değerlerimizi benimsemelerini ve davranış haline dönüştürmelerini sağlamak Web 2.0 araçlarının kullanımını sağlayarak teknolojinin gelişime ayak uydurmalarını sağlamak.

PROJEMİZ İÇİN ÖĞRENCİLERİMİZİN HAZIRLADIĞI OKUL TANITIM VİDEOMUZ:

PROJEMİZ İÇİN ÖĞRENCİLERİMİZİN HAZIRLADIĞI PANOMUZ:

11-01-202211-01-2022Pano hazırlıkları için öğrencilerimize yardımcı olan  Moda Tasarım Teknolojileri alanı öğretmenimiz Fatma SÜLEYMANOĞLU'na tesekkür ederiz.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3.01.2022 tarihinde Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Uzman Psikolojik Danışman Özlem MENTEŞ YALÇIN öğretmenimiz tarafından çok keyifli bir anlatımla, müthiş bir enerjiyle, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yararlı olacak "Değerler Eğitimi" konulu sunum gerçekleştirildi. Başta Özlem YALÇIN MENTEŞ öğretmenimize, Özlem öğretmenimizle bizleri buluşturan sunumun yapılması için emek veren Huriye AYDIN TİBİLLİ öğretmenimize, sunuma katılan değerli proje ortağı öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

 03-04-202203-04-2022

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" için proje öğrencilerimizin yaptığı yardımlaşma, empati, anlayış, sevgi, merhamet, duyarlılık gibi kavramları içeren kelime bulutu çalışmaları.

28-01-2022

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10.02.2022 tarihinde Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Eğitmeni Derya Ünalleylioğlu öğretmenimiz 8 Şubat Güvenli İnternet Günü kapsamında projemiz öğretmen,öğrencileri ve katılımcılarımıza İnternetin Güvenli ve Bilinçli kullanımıyla ilgili sunum yaptı. Öğretmenimize sunumu için çok teşekkür ediyoruz.

16-02-2022

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında projemiz katılımcı okullarıyla beraber Mehmet Akif ERSOY'un "ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE " adlı eserinin bir bölümünü seslendirdik.

Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Projemiz süresince yapmış olduğumuz etkinliklerin yer aldığı sanal sergi yaptık.

PROJEMİZİN SANAL SERGİSİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...


                                                                      ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------     

     

     26-04-2022


Projemizde görev alan öğrencilerimize proje katılım belgelerini verdik. Öğrencilerime projemizde göstermiş oldukların özverili çalışma sebebiyle çok teşekkür ediyorum . Başarılarının devamını diliyorum.


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.01.2023 - Güncelleme: 16.01.2023 18:52 - Görüntülenme: 79
  Beğen | 0  kişi beğendi