T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Üreğil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ÖNCE GÜVEN SONRA İŞ

Projemiz Türkiye ortağı 5 okul ile birlikte yürütülmektedir. Proje kuruculuğunu Ordu-Altınordu Zuver Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Huriye AYDIN TİBİLLİ ve Ankara-Mamak Üreğil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ayşegül KALINÇ yapmaktadır.

Proje Ortağı Okullarımız:

Huriye AYDIN TİBİLLİ-Ordu/Altınordu Zuver Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ayşegül KALINÇ-Ankara/Mamak Üreğil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Türkan DUMAN-Erzurum/Yıldızkent Nafizbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Hatice Turan Dallı -Ankara/Harın Çakmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Fatma ŞİMŞEK-Konya/Karapınar Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

 

 

Proje Amacımız:Günümüzde teknolojik gelişmeler,sanayileşme ve meslek çeşitliliğindeki artışlara paralel olarak iş sağlığı ve güvenliği konusunda birtakım önlemler alınması zorunlu hâle gelmiştir.Her şeyden önce iş yerlerini çalışanlar ve hizmet alanlar için güvenli hâle getirmek gerekmektedir.İSG kısaltmasıyla iş hayatında yoğun olarak kullanılan iş sağlığı ve güvenliği;iş yerinde işin yürütülmesi sırasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek koşullardan korunmak amacıyla yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalardır.Eğitim verdiğimiz Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri,bir işletme statüsünde olup ülkemizde tüm işletmelerin tabii olduğu İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'ndaki düzenlemelere uymaktadır.Bizler bu proje ile öğrencilerimizin iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgi sahibi olmalarını amaçlıyoruz.Projemiz ile çalışma ortamında alınması gereken tedbirler konusunda iş sağlığı ve güvenliği uzmanları ile fikir alışverişi yaparak yenilikçi çözümler üretmelerini sağlamak istiyoruz.

 

Projemiz kapsamında 18.01.2022 tarihinde projemizin öğretmenlerine, öğrencilerimize ve misafir katılımcılarımıza projenin 1. Teması olan " Kavramlarla Tanışalım" temasındaki iş sağlığı ve güvenliği, empati haritası ve güvenlik kültürü kavramlarını anlatmak için   Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi İl Koordinatörü Yavuz KARAKAYA ile bir toplantı düzenledik. Öğretmenimiz İş Sağlığı ve Güvenliği kavramları ile ilgili öğrencilerimize sunum gerçekleştirdi.Sunum sayesinde örencilerimiz İş Sağlığı ve Güvenliğ kavramları hakkında bilgi sahibi olması yanında iş kazaları ve alınacak tedbirler ile ilgili de bilgi sahibi oldular.  Yavuz KARAKAYA öğretmenimize gerçekleştirdiği sunum,verdiği bilgiler ve güzel sohbeti için  için çok teşekkür ediyoruz.

 16-02-2022

 

 

Öğrencilerimizin İş Sağlığı ve Güvenliği kavramları hakkında bilgi sahibi olduktan sonra 1. Tema Etkinliğimiz olan "Kavramlarla Tanışalım" konusuyla ilgili WordArt ve WordClouds Web 2.0 araçları ile yapmış olduğu kelime bulutu çalışmaları.

09-02-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 8.02.2022 tarihinde proje kurucusu öğretmenimiz Huriye AYDIN TİBİLLİ , 8 Şubat Güvenli İnternet Günü kapsamında proje katılımcısı öğretmen ve öğrencilerimize internetin güvenli ve bilinçli kullanılması amacıyla sunum yaptı . Öğretmenimize sunumu için çok teşekkür ediyoruz.

16-02-2022

8 Şubat Güvenli İnternet Günü kapsamında proje öğrencilerimiz İnternetin biliçli ve güvenli kullanımıyla ilgili Canva Web 2.0 aracında afiş çalışması yaptılar. Öğrencilerime afiş çalışmaları için çok teşekkür ediyorum.

17-02-202212 Mart İstiklal Marş'ının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Etkinliği Kapsamında Proje katılımcısı 5 okulumuz ile birlikte İstiklal Marşımızı seslendirdik.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü için proje ortağı öğretmenlerimizle yaptığımız video etkinliğimiz:

 

Projemizde görev yapan öğrencilerimize , projemizde göstermiş oldukları özverili çalışma sebebiyle proje katılım belgelerini verdik. Proje boyunca etkinliklerde özverili ve başarılı bir çalışma ortaya koyan öğrencilerime çok teşekkür ediyorum.

26-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.02.2022 - Güncelleme: 26.02.2024 10:30 - Görüntülenme: 201
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
Proje,