ÜREĞİL MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Mesleki ve Teknik Eğitim; sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği içinde ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe, meslek ahlakına ve mesleki değerlere sahip, yenilikçi, girişimci, üretken, ekonomiye değer katan ehil iş gücü yetiştirmektir.

Mesleki ve Teknik Eğitimin Öncelikleri;

Öğrencileri Millî kültürümüzün temeli olan ahilik anlayışıyla yetiştirmek,

İhtiyaç doğrultusunda nitelikli iş gücü yetiştirmek,

Mesleki ve teknik eğitimi katılımcı bir anlayışla yönetmek,

Mezunların üretime katılacak şekilde yetişmesini sağlamak,

Mesleki ve teknik eğitim sistemini sürekli geliştirmek ve kalitesini yükseltmek,

Bu bağlamda öğrencilerimiz okulumuzu tercih ederek mesleki bilgi ve beceri kazanarak, istihdama hazır hale gelebilirler.

Okulumuzun Program Türü;

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi-Anadolu Meslek Programı (AMP)

Okulumuzun Eğitim-Öğretim Şekli;

İkili eğitim

Öğrenci Türü;

Kız

Okulumuzda eğitim-öğretim faaliyetleri düzenli ve özverili bir şeklide yürütülmektedir.

Alan derslerimiz için gerekli atölyelerimiz mevcuttur. Alanlarımıza ait Bilişim Teknolojileri atölyesi, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri atölyesi, Grafik ve Fotoğrfaçılık atölyesi, Moda ve Tasarım Teknolojileri atölyesi ,Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanına ait anasınıfı mevcuttur.

-Kütüphane , çok amaçlı toplantı salonumuz, kantinimiz mevcuttur.

-Ayrıca öğrencilerin tenefüste vakit geçirebileceği bank,çardakları ve güzel ağaçlarıyla bahçemiz mevcuttur.

-Okulumzda kültürel faaliyetler kapsamında, çeşitli geziler, şiir dinletileri ve gösteriler yapılarak öğrencilerimizin duygusal gelişimi desteklenmektedir.

Yayın: 06.06.2020 - Güncelleme: 16.01.2023 19:57 - Görüntülenme: 536