T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Üreğil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuz ERASMUS+ İle Avrupa'da Uygulamalı Eğitim Hakkı Kazandı.

14-12-2023

 


ÜREĞİL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ERASMUS + İLE PROJESİNDE  AVRUPADA 4 ÖĞRENCİMİZ VE 1 ÖĞRETMENİMİZLE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI UYGULAMALI EĞİTİMİ HAKKI KAZANDILAR  

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Erasmus + Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2023 Erasmus +  Teklif Çağrısı  Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konsorsiyum Projesine dahil olmuştur. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında 3. Dönem konsorsiyum üyesi olan Üreğil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Bilişim Teknolojileri alanından 4 öğrenici, bir refakatçi öğretmen ile Çekya’da ( Vyšší odborná škola informačních studií a Střední škola elektrotechniky, multimédií a informatiky ),  21 günlük Bilişim Teknolojileri  Alanı Uygulamalı Eğitimleri konusunda beceri alacaklardır. Öğrenciler proje yurt dışı ortaklarının bağlı kurumları olan Bilişim ve Yazılım alanında uygulamalı beceri eğitimi, mesleki staj, gözlem, tetkik faaliyetlerini gerçekleştireceklerdir.

Proje kapsamında öğrencilerimiz yapılacak kültürel faaliyetlerle  Avrupa Birliğine üye olan bu ülkeleri tanıma imkanı sağlayacak ve  yapılan faaliyetlerde  mesleki bilgilerini ve becerilerini artırma fırsatı elde edeceklerdir.

Yurtdışında kaldıkları süre içerisinde öğrencilerimiz İngilizce dil gelişimlerine katkı sağlamanın yanında İngilizce, Çekçe dillerini kullanma fırsatı bularak  2020 Avrupa Eğitim Stratejisi hükümlerine göre 2. yabancı dil öğrenmelerine ve sosyal ortamda anlaşabilecek seviyeyi yakalayacak fırsatları olabilecektir.  

Proje, yararlanıcıların Çekya’daki aldıkları eğitimler ve belgelerle mezuniyetleri sonrasında iş piyasasında istihdam edilmelerinde olumlu katkı sağlayacaktır.

Kültürlerarası ortak paylaşımların neticesinde Avrupa’daki ülke kültürlerinin, iş hayatının, farklı dillerin, eğitim ve sağlık hizmetlerinin öğrenilmesi ile yararlanıcıların farkındalık düzeylerinin artmasına, bakış açılarının gelişmesine ve özgüvenlerinin artmasına katkı sağlayacaktır.

Yurtdışı hareketlilik sürecine yönelik tüm katılımcıların hazırlıkları heyecanla devam etmektedir. Projenin yurtdışı hareketliliği öncesinde yapılan tanıtım ve yaygınlaştırma toplantılarına sektör temsilcilerine,  öğretmenlere, velilere, okulumuz ve yerel ortak okullarımız öğrencilerine, bölgemizde yükseköğretim düzeyinde faaliyet gösteren kurumlara bilgilendirmeler, sunumlar ve bilgi paylaşımlarında bulunulmuştur. İlimizdeki ortaöğretim düzeyinde mesleki eğitim alan öğrencilerimizin Avrupa ülkelerinde yaşayacak oldukları bu deneyim ile; hem hayata bakış açılarında hem de özgüven edinmeleri hususunda olumlu yol kat etmeleri beklenmektedir.

                Proje yürütme yönünde, süreci titizlikle takip etmektedirler. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde, önceki yıllarda proje sahibi ve ortağı okullarımızın tecrübeleri, projemizin ürünlerini amaçlarına uygun biçimde neticelendirecektir. 

Öğrencilerimizin, Avrupalı olma ve Avrupalılaşma konularında önemli fikir sahibi olmalarını sağlayan projenin eğitim programları ve etkinlikleri başarı ile tamamlamalarını diler; Projede emeği geçen tüm paydaşlara, personele, katılımcı öğrencilerimize, yurtdışı alıcı ortaklarımız yöneticilerine ve çalışanlarına, katkılarını ve emeğini esirgemeyen tüm paydaşlara teşekkürü borç biliriz…

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.12.2023 - Güncelleme: 15.01.2024 21:53 - Görüntülenme: 115
  Beğen | 2  kişi beğendi